Sıkça Sorulan Sorular

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM), Resmî Gazete'nin 25 Ocak 2019 Pazartesi tarih ve 30697 sayılı baskısında yayımlanan Yönetmelik ile kuruldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Somut Olmayan Kültürel Miras Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamlı bir yayın koleksiyonu hazırladı. Basılı eserler https://kulturelmiras.sdu.edu.tr internet yazılımı içerisinde yer almaktadır. Tüm eserler Elektronik Kitap hâline getirilmiştir. PDF ortamında da herkesin kullanımına açılmıştır. Saha çalışmaları ışığında en özgün örnekler aşağıdadır.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Isparta Somut Olmayan Kültürel Miras Uygulama ve Araştırma Merkezi ilâ disiplinlerarası bilimsel çalışmalar yapılan kurumların yapıtları ana hatları ile şu şekildedir:

Evet. Bu konuda çok sayıda söyleşi, röportaj, kısa film, multimedya, infografik, belgesel hazırlanmıştır. Buradan paylaşabileceğimiz bir örnek var: Somut Olmayan Kültürel Mirasımız. Geleneğin Kalp Atışları. Söyleşi programı TRT 2'de yayınlanmıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa GENÇ, Ayla Ağabegüm'e söyleşi vermiştir. Darülacize'nin İstanbul'daki tarihi mekânında gerçekleştirilen söyleşi TRT 2'de yayınlanmıştır. İşte o söyleşi: